kolmapäev, 9. detsember 2020

言 0 kaheks nädalaks (jõuludeni) süsteemimõtlemise kursusele.

Korona piirangud ahistavad maailma ja Eestimaad. Ja muidugi mind  ka. Minu olukord, meeleolu ja elurütm on siiski suhteliselt normaalne. Tulen ladusalt toime Eesti keskmise pensioniga ja tervis on pensionäri kohta normaalne, elan hõredal Setomaal. Depressiooni momente harva. Minu elu-olu kulgeb väiksemate pingede ja probleemidega kui paljudel teiste. Saaksin ja tahaksin aktiivne olla:

     -Maakogu suunas. Olen mõlgutanud taas  katsetada Maakogu nõukoja FB grupi elavdamiseks. 

    -vene metodoloogide suunas. 7, dets oli üsnagi huvitav netiseminar  https://www.youtube.com/playlist?list=PLCY9yiYSF7oQ5ePRX_Ao47Klmkr38gD3V ja seal mitu kontaktivõimalust hõõgumas "tuha all".

 -- Aga lähemad kaks nädalat saab peatäehelepanuks Anatoli Levenchuki süsteemimõtlemise koolitus. Usun, et see aitab, annab juhist, kuidas uuel aastal korraldada. https://system-school.ru/ See kool on välja pakkunud 1 rubla ehk 2 EUR sendi eest kiirreziimi umbes 70 tunnise kursuse läbimiseks. Õpik on mul olemas, võrgust tellitud http://www.systemsthinkingcourse.ru/, umbes 400 lk. Kursuse käigus tuleb lahendada 173 mitmejärgulist (kokku 897) probleemi, lahendustele on lubatud koolitaja tagasiside. 

Kursuse 100% jaoks tahetakse veel esseed. Head esseed huvitaval teemal selle koormuse kõrval nii ruttu ei suuda teha, kirjutan mõned tükid ehk Maakogu ja vene metodoloogide suunas.