laupäev, 30. oktoober 2021

INEMINE alfa5 2021_10_26 refleksioon

 Lähtekohad

Lootes, et siit algab pikem rida tekste (ja tegevusi?), nimetan eelnevad äsjased lähtekohad

Ulvi Mustmaa eestvõtmisel kõnelesid suvekuudel Võrus teist aastat vabatahtlikud vabatahtlikele kuulajatele. Pealkirja all "Linn mis räägib lugusid" oli mõeldud eeskätt kõnelusi turistidele. Käisin ise kõnelemas ja kuulamas, kirjutasin selest "Uma Lehe " jaoks https://umaleht.ee/article/toruplatsi-platoni-akadeemia/. 

 Teiseks ajendiks oli "Võro-seto kalenris 2021" ilmutatud Eliisabet Raju lühike kirjatükk, millest tegin 30 min klipi https://youtu.be/CASIo69OR20. 

16.oktoobril olid suvised esinejad koos http://ulllugu.blogspot.com/2021/10/suvotuuro-jutuq-ja-jutiq.html Astusin seal lühikese avaldusega üles, kordasin "Uma Lehe" äratrükitud ideed. Selle järel teatas Kalle, et tahab kaasa lüüa. Sisukalt kommenteeris ka Veevi. Aga talle tegi häda väljaväänatud jalg - see nõuab arvatavasti pikaemalt taastumist. Ma selle trauma tõttu Veevit seekord ei tülitanud.

 Süstematiseerimisest

 Viimastel aastatel on üsna palju teemasid ja ideid minuni jõudnud Anatoli Levenchukilt, eeskätt tema blogi https://ailev.livejournal.com/ kaudu. Temal on muidugi aktiivne arendus- ja koolitusfirma Moskvas. Mul on tema süsteemis teenitud litsens 20210811- BEBF720. Minu enda blogide rida on kahjuks kujunenud hüplikuks. 

Mõtlen esialgu avaldada mullitus.blogspot.com aadressil. Ja süstematiseerida OMG Essence järgi, 7 alfa mustriga. 

Võti võiks olla "INEMINE alfaN"

26. oktoobril Võrus Stedingi majas, 14:30 + paar tundi.

Kallega

https://mullitus.blogspot.com/2021/10/inemine-alfa5-20211026-tutvusjutt.html
Kogu ruumis muusika. Uksest sisse paremat kätt väikses ruumis on seatud riidenagi ja kohvikudiivan. Tõime sinna juurde väikse malelaua. Natuke vaiksem koht salvestuse saamiseks. Mu arust kukkus välja talutav audio-kvaliteet.

Olin küllalt pikalt mõelnud, et mis ja kuidas. Kahes arvutis materjale. Tegelikult ei pannudki arvuteid käima. Kujunes ladus vestlus niigi.
Salvestasin telefoniga.
Õnnestunud dialoog. Mõnikord varem olen inimestega ise liiga hoogu läinud. Seekord tasakaalus, usun nii.
Kõnelesime vana kogemuse kohaselt võru keeles. Kirjavahetus ja muu konspekt on lihtsam teha  kirjakeeles. Nagu sajand juba siinmail kombeks.

Telefon salvestas m4a formaadis. Võrku laadisin GoogleDrive aadressil. Blogis audio käimasaamisega oli üksjagu tegemist. Vaja MP3 saada, googli enda audiokonverter kasvatab konvertimisel faili liiga suureks. Tuli omas arvutis ümber teha. Ja pleieri timmimisega bloggeri esituses kulus samuti mitmeid tunde.

4. nov.4. Lisa refleksioonile

Pärast failide avaldamist 1. novembri õhtul kirjutas, Kalle et soovib materjalide avalikuks panemist paremini läbi mõelda. Palus avaldatu maha võtta. Lisaks küsis sihtgrupi kohta.

Nii pöördub tähelepanu meetoditele (alfa7?).

1)Avalikustamine

        milline netiressurss

        milline esitusmuster

        kuivõrd isikutavav (Kalle probleem)

2)Meetodid

        Kaasteeliste saamise nimel

            kas tähelepanuks ontoloogia/epistemoloogia 

            või tee nendeni Platoni/Quinni kaudu?